KREM Z MARCHWI Z IMBIREM

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zamiast świątecznego rosołku polecam tą zupkę. Zaskoczcie gości.;-)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - marchew duża: 4 sztuki
    - cebula duża: 2 sztuki
    - seler naciowy łodygi: 3 sztuki
    - imbir świeży mały kawałek: 1 sztuka
    - czosnek w ząbkach: 2 ząbki
    - bulion jarzynowy: 1.5 litra
    - curry: 1 łyżka
    - mielona papryka słodka: 0.5 łyżeczki
    - mielona ostra papryka: 0.5 łyżeczki
    - sól,pieprz,: 2 szczypty
    - olej rzepakowy lub dobra oliwa: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z marchwi z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem z marchwi z imbirem 1. Marchew obrać i pokroić w plasterki. Cebulę i seler naciowy pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, a imbir obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić marchewkę, cebulę, seler oraz czosnek i imbir. Mieszając, smażyć przez około 7 minut. Następnie jarzyny oprószyć dwoma rodzajami papryki oraz curry i jeszcze chwilę smażyć. Przełożyć do garnka z bulionem. Zagotować, zmniejszyć płomień, przykryć i na średnim ogniu gotować około 20 minut. Po upływie tego czasu, kiedy marchewka będzie już miękka, zupę zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować