Krem z marchewki z dodatkiem soku pomarańczowego

0 (0 ocen)

Do kremów przekonałam się dopiero całkiem niedawno , ten jest pyszny, lekko słodki o posmaku pomarańczy- pycha!

Składniki:

  • 5 dużych marchewek

    1 pietruszka

    3 ziemniaki

    sól, pieprz, liśc laurowy, papryka słodka, pieprz cayenne , ziele angielskie

    1 udko z kury

    sok z połowy pomarańczy




    grzanki do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z marchewki z dodatkiem soku pomarańczowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, zalewamy wodą. Dodajemy obrane i pokrojone w słupki marchewki oraz pietruszkę. Wrzucamy ziele i liść laurowy, gotujemy rosół. Ziemniaki obieramy i kroimy w duża kostkę. Kiedy mięso jest miękkie wyjmujemy z zupy i zużywamy do innych celów. Dodajemy ziemniaki i jeśli jest taka potrzeba dolewamy wody. Rosołu powinno być na równi z warzywami. Kiedy ziemniaki i pozostałe warzywa są miękkie, doprawiamy zupę do smaku. Lekko studzimy i blendujemy na gładki krem. Jeśli jest potrzeba doprawiamy jeszcze do smaku, dolewamy sok wyciśnięty z pomarańczy, mieszamy. Podajemy z grzankami .

Porady

Możemy podać także z groszkiem ptysiowym czy ziarnami słonecznika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować