Krem z kury

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Delikatny i pożywny krem z kurczaka.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - masło: 60 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - gotowany kurczak: 300 gramów
    - bulion drobiowy: 600 mililitrów
    - kremóka: 150 mililitrów
    - sól,pieprz do smkau: 1 sztuka
    - grzanki: 1 sztuka
    - pietruszka: 1 sztuka

Krem z kury - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle dusimy cebulkę w rondelku. Dodajemy połowę bulionu oraz pokrojonego na małe kawałki kurczaka i gotujemy 20 minut. Studzimy i miksujemy, można przetrzeć dodatkowo przez sito. Podawać z grzankami i świeżą natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy