Krem z kiszonej kapusty z wędzonym łososiem i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kwaśny krem z kiszonej kapusty z wyczuwalnym aromatem świeżych warzyw, pachnącego wędzonego łososia i aromatycznego świeżego koperku to moja propozycja podania niezwykle popularnego i lubianego w naszych polskich domach kapuśniaku.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150g wędzonego łososia
    500g kiszonej kapusty
    8 ziemniaków
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 selera
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    8 liści laurowych
    10 ziela angielskiego
    1,5l wywaru mięsnego z żeberek
    2 łyżeczki kminku mielonego
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 pęczek świeżego koperku
    3 łyżki śmietany 18%
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak Kapusta kiszona Krem

Krem z kiszonej kapusty z wędzonym łososiem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w talarki. Ziemniaki i seler obrać i pokroić w grubszą kostkę. Kapustę kiszoną drobno posiekać. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler. Następnie wlać wywar z żeberek, dodać liście laurowe, ziele angielskie, kminek, pieprz i gotować do miękkości warzyw.
  • 2. Po tym czasie dodać kiszoną kapustę, doprawić do smaku solą, pieprzem i chwilę gotować. Następnie wyciągnąć liście laurowe, ziele angielskie i zmiksować blenderem do postaci kremu. Chwilkę gotować na małym ogniu i ponownie całość dokładnie wymieszać.
  • 3. Kremowy kapuśniak podawać z kleksem śmietany, plastrem wędzonego łososia i posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Łosoś Warzywa Włoszczyzna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować