Deser błyskawiczny, który postanowiłam dostosować do potrzeb - bo to co w kuchni brałam za piekarnik, okazało się być lodówką w zabudowie :) Tym sposobem, musiałam na szybko stworzyć coś bez pieczenia. Inspiracją stał się deser na bazie herbatników i kaszy manny z dzieciństwa, który postanowiłam wzbogacić o kilka składników by masa stała się kremem.
I co najważniejsze - krem bez ucierania, strachu, ze coś nie wyjdzie.
0 (0 ocen)
Porady
kaszka orkiszowa ma lekko orzechowy posmak, dlatego nie dodawałam wanilii tylko alkohol o smaku orzechów; Uzyskany krem wykorzystałam do 3 rodzajów herbatników: 1 opakowanie zwykłych do wyłożenia dna blachy, 1 opakowanie z polewą z białej czekolady, 1opakowanie z ciemną czekoladą (na górze powstałą szachownica). Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia
Komentarze