Krem z kalafiora z prażoną cebulką i pieprzem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, pokroić drobno, zeszklić na maśle.
2.Czosnek obrać, pokroić w plasterki, dodać do cebulki, podsmażyć razem.
3.Kalafiora podzielić na różyczki, wypłukać.
4.Ziemniaki obrać,, umyć, pokroić w kostkę.
5.Kalafiora i ziemniaki dodać do cebuli, chwilę razem przesmażyć, następnie wszystko przełożyć do garnka, zalać bulionem. Gotować ok 15 minut, do momentu, aż warzywa będą miękkie.
6.Do garnka z warzywami dodać śmietankę.
7.Zblendować.
8.Przyprawić solą, cukrem, gałką muszkatołową i tymiankiem.
9.Wierzch ozdobić prażoną cebulką i pieprzem cytrynowym.
Komentarze