Krem z jarmużu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, aksamitna, bogata w witaminy zupa krem w kolorze zielenii :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garści jarmużu
    3 różyczki brokuła
    1 ziemniak
    1 ząbek czosnku
    500 ml bulion warzywnego
    prażony słonecznik
    kurkuma
    gałka muszkatołowa
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy czosnek , następnie dodajemy jarmuż i odrobinę bulionu ( całość dusimy ok. 2 min ) ,
    2. Dodajemy pokrojonego ziemniaka , różyczki brokuła i resztę bulionu .
    3. Gotujemy całość ok. 20 min . Po tym czasie miksujemy na gładki krem ,
    4. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem , gałką i szczyptą kurkumy

Porady

Proponuję podawać z podprażonym słonecznikiem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Jarmuż Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować