Krem z grochu z karmelizowaną cebulą i kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszna zupa krem, polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g łuskanego grochu,
    4 udka z kurczaka,
    1 marchew,
    1 pietruszka,
    mały kawałek selera,
    1 cebula,
    3 ząbki czosnku,
    1 łyżeczka wędzonej papryki słodkiej,
    1 łyżeczka ostrej papryki,
    sól,
    pieprz,
    1 łyżeczka majeranku,
    2 pętka kiełbasy z kurczaka,
    2 pętka kiełbasy z kurczaka Morliny,
    1 łyżeczka miodu,
    1 czerwona cebula,
    1 łyżka masła.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Grochówka Krem

Krem z grochu z karmelizowaną cebulą i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch zalewamy wodą na noc.
    Do garnka wlewamy wodę (około 3-4 litry).
    Wrzucamy udka i groch, gotujemy na małym ogniu.
    Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka.
    Gotujemy do miękkości.
    Przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.
    Kiełbaskę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.
    Podsmażamy na łyżce masła, dodajemy miód i chwilę smażymy.
    Z zupy wyjmujemy mięso, liście i ziele, miksujemy blenderem na gładki krem.
    Podajemy z kiełbaską i cebulą.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować