Krem FIT z fasolki szparagowej z prażonymi migdałami

4.5 (179 ocen)

Delikatna i lekka zupka-krem z fasolki, pyszna i dietetyczna, zapraszam:)

Składniki:

  • 1/2 marchewki
    1/2 pietruszki
    2 cm selera
    3 cm pora
    150 g mrożonej fasolki szparagowej
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    15 g migdałów łuskanych
    1 łyżeczka jogurtu naturalnego
    350 ml wody
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem fit z fasolki szparagowej z prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki zupy 1. Wodę przelać do garnka i zagotować. W miedzy czasie obrać i umyć warzywa. Marchewkę,pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w plasterki. Wrzucić warzywa do gotującej się wody. Dodać porcję fasolki ( ale nie rozmrażać jej). Zagotować. Zmniejszyć ogień, przykryć garnek i gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą i ziołami. Następnie zblendować końcówką do zup. Migdały posiekać grubo nożem.Uprażyć ja na suchej patelni.
    Przelać na talerz i ułożyć kleks jogurtu i posypać migdałami.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować