Delikatna i lekka zupka-krem z fasolki, pyszna i dietetyczna, zapraszam:)
Składniki:
1/2 marchewki
1/2 pietruszki
2 cm selera
3 cm pora
150 g mrożonej fasolki szparagowej
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
15 g migdałów łuskanych
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
350 ml wody
Krem fit z fasolki szparagowej z prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wodę przelać do garnka i zagotować. W miedzy czasie obrać i umyć warzywa. Marchewkę,pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w plasterki. Wrzucić warzywa do gotującej się wody. Dodać porcję fasolki ( ale nie rozmrażać jej). Zagotować. Zmniejszyć ogień, przykryć garnek i gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą i ziołami. Następnie zblendować końcówką do zup. Migdały posiekać grubo nożem.Uprażyć ja na suchej patelni.
Przelać na talerz i ułożyć kleks jogurtu i posypać migdałami.
Smacznego!
Komentarze