Krem z fasolki szparagowej

5 (162 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Krem jest bardziej sycący z makaronem,ale można go podawać samego jest równie pyszny.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0,5 kg młodej fasolki szparagowej
    3 skrzydełka kurczaka
    1 marchewka
    1 korzeń pietruszki
    cebula
    sól
    pieprz
    zielona pietruszka
    paczka makaronu penne
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Skrzydełka myjemy,wrzucamy do garnka,zalewamy wodą,przyprawiamy solą.Marchewkę i pietruszkę obieramy,kroimy w kosteczkę,razem z obraną cebulą dorzucamy do skrzydełek.Gotujemy do miękkości.Ugotowane skrzydełka wyciagamy z wywaru,obieramy.
    2.Fasolkę wrzucamy do garnka z wywarem,gotujemy do miękkości.Całość blendujemy na krem o jednolitej konsystencji.Doprawiamy solą i pieprzem.
    3.Makaron gotujemy,odcedzamy,nakładamy na talerze i zalewamy gorącym kremem z fasolki,na wierzch układamy kawałki mięsa i posypujemy pokrojoną na drobno pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować