Krem z dyni,z pikantnymi pestkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Cebulę,imbir i czosnek pokroić w kostkę,dynię oczyścić z nasion i usunąć skórę.
2.Cebulę zeszklić na maśle dodać czosnek,imbir i pokrojoną dynię,chwilę smażyć i dodać bulionu.Całość dusić do miękkości.
3.Bagietki pokroić i posmarować masłem i posypać odrobiną soli i pieprzu.Podsmażyć na patelni grillowej lub upiec w piekarniku.
4.Do zupy dodać serek topiony i dokładnie zblendować.Odstawić na ogień i doprawić do smaku.
5..Pestki dyni uprażyć na suchej patelni,dodać odrobinę masła i potrząsając dodać pikantnej przyprawy.
6.Zupę podajemy ze śmietaną i uprażonymi pestkami w towarzystwie pieprzowych grzanek.
Porady
Aby zrobić owalny wzorek należy wykonywać widelcem małe bądź duże krążki.
Komentarze