Krem z dyni z mlekiem kokosowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Mój krem wyszedł przepyszny, lekko słodki ale i ostry, mleko kokosowe nadało mu nieco orientalnego smaku. Jest bardzo syta, rozgrzewająca i ma przepiękny pomarańczowym kolor. Ja podałam ją z grzankam

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - dynia: 1 sztuka
    - mleko kokosowe: 1 sztuka
    - chleb wiejski kromki: 5 sztuk
    - bazylia do smaku: 2 gramy
    - czosnek w kostkach do smaku: 1 sztuka
    - sól i pierz do smaku: 2 gramy
    - bulion warzywny lub drobiowy: 250 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa krem z dyni

Krem z dyni z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie zupy krem 1. Dynię obieramy, kroimy na pół, następnie wyjmujemy wszystkie pestki. Gdy nasza dynia jest oczyszczona, kroimy ją w kosteczkę i wrzucamy do garnka. Dusimy ją w małej ilości wody, co jakiś czas mieszając, żeby się nie przypaliła. Kiedy dynia zamieni się już w pulpę dodajemy do niej bulion i czekamy, aż się zagotuje. Po zagotowaniu, mieszamy i powoli dodajemy mleko kokosowe, następnie dodajemy przyprawy do smaku. Gdy nasz krem już dochodzi , możemy przygotować sobie grzanki. Kromki chleba kroimy w kostkę, wykładamy na blachę i doprawiamy je czosnkiem i bazylią do smaku. Wstawiamy blachę do piekarnika na 180 C na jakieś 7-10 minut. Nasz krem z dyni podajemy w bulionówce, a grzanki kładziemy na wierzch.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować