Krem z dyni

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna, gęsta i sycąca zupa na bazie warzyw.

  • 60 min

Składniki:

  • dynia hokkaido
    2 marchewki
    pietruszka
    3 ziemniaki
    cebula
    plaster selera
    ząbek czosnku
    2 łyżki masła
    sól i pieprz do smaku
    1/2 łyżeczki suszonego imbiru (może być świeży)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Bagietka Krem

Krem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieram. Dynię kroję w kostkę i posmażam na łyżce masła. Przekładam do garnka i zalewam wodą (okolo 2 l). Pozostałe warzywa kroję w dużą kostkę. Na patelni, na pozostałym maśle szklę cebule i pokrojony w plasterki ząbek czosnku. Następnie dodaję marchew, pietruszkę i selera. Kiedy warzywa sie podsmażą, przekładam je do garnka. Gotuję okolo 25 minut. Pod koniec dodaje pokrojone drobno ziemniaki. Gotuję do miękkości. Zupę miksuję blenderem. Doprawiam do smaku solą, peiprzem i imbirem. Jeśli zupa jest za gęsta dolewam przegotowana wodę. Podaję z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Dynia Pietruszka Seler Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować