Krem z czerwonej fasoli z puszki

4.48 (151 ocen)

Kolor może nie jest zachęcający , ale dodatek zieleniny zmienia to. A smak jest wyjątkowy.

Składniki:

  • 5 dużych ziemniaków
    mała marchewka
    mała pietruszka
    puszka czerwonej fasoli
    kawałek wędzonki ( boczek, żeberka, kiełbaska)
    posiekana natka i koper, sól, pieprz,
    dowolne ziarna np słonecznika
Wystaw ocenę:

4.48 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Krem z czerwonej fasoli z puszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka władamy wędzonkę, zalewamy wodą, zagotowujemy. Zbieramy szumy.
  • 2. Warzywa obieramy, dokładnie myjemy. Dodajemy do garnka, gotujemy ok 20 minut.
  • 3. Na koniec gotowania dodajemy odsączoną fasolę. Doprawiamy.
  • 4. Blendujemy na gładką masę, obficie sypiemy zieleniną i ziarnami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować