Krem z cukinii

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ostatnio warzywne zupy wiodą prym w mojej kuchni, szczególną uwagę przykuwają kremy. Są treściwe, pożywne, a ich aromat unosi się po całym domu, zachęcając do degustacji. Zapraszam do skosztowania kremowej cukinii z dodatkiem pasty curry, która dzięki dodaniu mleka kokosowego, nadaje zupie pazura.



  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g cukinii

    1 por

    1 żółta papryka

    2 łodygi selera naciowego

    2 ząbki czosnku

    2 marchewki

    1 awokado

    50 g żółtej pasty curry

    100 ml mleka kokosowego

    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem z cukinii 1. Wszystkie warzywa kroimy na małe kawałki, dusimy na rozgrzanym oleju z dodatkiem pasty curry. Całość zalewamy wrzątkiem (około 1,2 litra), gotujemy kwadrans, lekko studzimy, dodajemy mleko i miksujemy na gładko.

    Zupę przecieramy przez drobne sito, podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować