krem z cukinią i masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Minimum składników, a jednocześnie maksimum smaku! Nie spodziewałam się, że połączenie cukinii i masła orzechowego okaże się połączeniem tak wyśmienitym. Prawdziwa eksplozja smaku, naprawdę! Oba te smaki ukryte w gęstym kremie owsianym, więc jest to śniadaniowa propozycja pełna smaku i zdrowia.

  • 30 min

Składniki:

  • 50g płatków owsianych
    150ml mleka
    1/2 cukinii
    1 łyżka masła orzechowego

Krem z cukinią i masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane wsypać do rondelka, zalać mlekiem, zagotować. Trzymać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż do zgęstnienia. Gotową owsiankę odstawić. Cukinię pokroić w plastry. Dodać płatki owsiane oraz masło orzechowe. Wszystko zblendować w blenderze kielichowym na konsystencję gładką i kremową. Gotowy krem przełożyć do pucharka. Udekorować masłem orzechowym. Podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy