Krem z ciecierzycy z pomidorami i makaronem naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszny krem, w sam raz na letnie upały.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ciecierzyca 1 puszka,
    pomidory 4 szt,
    czosnek 2 ząbki,
    bulion warzywny 500 ml,
    naleśniki 3 szt,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,

Krem z ciecierzycy z pomidorami i makaronem naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obrać i pokroić na plasterki, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki, ciecierzycę odcedzić z zalewy.
    Na patelni podsmażyć najpierw czosnek, następnie dodać pomidory i chwilę razem smażyć. Wlać bulion, dodać ciecierzycę i razem gotować około 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę zblendować na jednolity krem.
    Naleśniki zwinąć w rulon i pokroić na cienkie plasterki.
    Krem przelać na talarze. Podawać z makaronem z naleśników, ozdobić ciecierzycą i świeżymi ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy