Krem z brukselki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zupa krem z brukselki z grzankami z chleba tostowego.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 opakowanie mrożonej brukselki
    2 kostki rosołowe
    3 łyżeczki masła
    4 kromki chleba tostowego
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    sól, cukier, pieprz

Krem z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem z brukselki 1. W garnku zagotować ok 2 litry wody. Do wrzątku wrzucić kostki rosołowe, mieszać, aż się rozpuszczą, po czym dodać brukselkę. Gotować do momentu, aż brukselka stanie się miękka.
    Kromki chleba tostowego pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim kawałki chleba na złoty kolor, używając, aby grzanki się nie przypaliły.
    Ugotowaną brukselkę zdjąć z palnika i odstawić do przestygnięcia. Następnie zmiksować za pomocą blendera na gładki krem. Ponownie postawić na kuchence i podgrzać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Na koniec dodać do zupy jogurt naturalny, wymieszać. Podawać z grzankami.
    Wiosna nadchodzi wkoło się zieleni, więc i w mojej kuchni malutkiej zrobiło się zielono.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy