Krem z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku zagotować ok 2 litry wody. Do wrzątku wrzucić kostki rosołowe, mieszać, aż się rozpuszczą, po czym dodać brukselkę. Gotować do momentu, aż brukselka stanie się miękka.
Kromki chleba tostowego pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim kawałki chleba na złoty kolor, używając, aby grzanki się nie przypaliły.
Ugotowaną brukselkę zdjąć z palnika i odstawić do przestygnięcia. Następnie zmiksować za pomocą blendera na gładki krem. Ponownie postawić na kuchence i podgrzać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Na koniec dodać do zupy jogurt naturalny, wymieszać. Podawać z grzankami.
Wiosna nadchodzi wkoło się zieleni, więc i w mojej kuchni malutkiej zrobiło się zielono.
Komentarze