Krem z brukselki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa krem z brukselki jest pyszna i smakowita

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BRUKSELKA:
    - brukselka mrożona: 1 opakowanie
    - kostaka rosołowe: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżeczka
    - jogurt naturalny: 1 łyżka
    - groszek ptysiowy: 100 gramów

Krem z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować ok.2 l wody. Do wrzątku dodać kostkę rosołową, mieszać, aż się rozpuszczą, po czym dodać brukselkę. Gotować do momentu, aż brukselka stanie się miękka.
  • 2. Ugotowaną brukselkę zdjąć z palnika i odstawić do przestygnięcia. Następnie zmiksować za pomocą blendera na gładki krem. Ponownie postawić na kuchence i podgrzać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dodać masło. Po zdjęciu z ognia dodać jogurt naturalny i wymieszać. Podawać z groszkiem ptysiowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy