Krem z brukselki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Krem z brukselki, z dodatkiem marchewki, koperku i pietruszki

  • 45 min

Składniki:

  • 0,8kg brukselki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mała cebulka
    1/2 wiązki koperku
    1/2 wiązki natki pietruszki
    2 kostki rosołowe
    1 łyżka suszonych warzyw
    pieprz

Krem z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę kroimy na połówki, marchew i pietruszkę obieramy, i kroimy na większe kawałki, cebulkę w piórka. Warzywa wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy. Doprawiamy pieprzem, suszonymi warzywami, i kostką rosołową. Gdy brukselka jest miękka, wyciągamy kilka kawałków marchewki - a resztę zupy blendujemy. Marchewkę kroimy w paski.
    Koperek i pietruszkę drobno siekamy.
    Marchew, koperek i pietruszkę wrzucamy do gotowego kremu - ewentualnie doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy