Krem z brokuła z kaszą jaglaną

5 (145 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny i pożywny krem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • brokuł 1 szt,
    cebula 1 szt,
    czosnek 2 ząbki,
    ziemniaki 2 szt,
    bulion warzywny 750 ml,
    kasza jaglana 50 g,
    oliwki czarne 5 szt,
    posiekany koperek 2 łyżeczki,
    śmietana 18 % 2 łyżeczki,
    sól,
    pieprz czarny mielony,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z brokuła z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną opłukać zimną wodą, następnie przelać gorącą wodą i zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.
    Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki, brokuła podzielić na różyczki.
    Na patelni podsmażyć najpierw cebule, następnie dodać czosnek, ziemniaki i brokuła i chwilę razem smażyć Całość zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę rozdrobnić blenderem na jednolity krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Krem przelać na talerze. Podawać z kaszą jaglaną, śmietaną i pokrojonymi na plasterki oliwkami. Całość posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować