Krem z białych szparagów i sera koziego

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Są pewne smaki, które komponują się idealnie. Naszym zdaniem białe szparagi, nieziemsko lekkie w połączeniu z delikatną roladką sera koziego, współgrają. W zasadzie nie potrzeba żadnego uzupełnienia. Grzanki to tylko dodatek.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pęczki białych szparagów
    1 łyżka masła koziego
    200 g miękkiego sera koziego
    1,5 litra bulionu warzywnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Krem z białych szparagów i sera koziego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem z białych szparagów i sera koziego 1. Szparagi kroimy na kawałki. Smażymy na maśle, zalewamy gorącym bulionem (jednocześnie dodajemy pokruszony ser).

    Gotujemy ostro przez 30 min. od czasu, do czasu podlewamy wrzątkiem.

    Przecieramy przez sito, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Opcjonalnie podajemy z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białe szparagi Kozi ser Nowalijki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować