KREM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I GRANATEM

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo lekki, puszysty krem. Nutę wanilii i słodycz kremu, niesamowicie podkreśla odrobinę cierpkawy, a zarazem słodki i bardzo soczysty owoc granatu.

  • 20 min

Składniki:

  • -200ml śmietany kremówki
    -2 łyżki serka mascarpone
    -100g białej czekolady
    -miąższ z laski wanilii
    -2 łyżki cukru pudru
    -owoc granatu

Krem z białą czekoladą i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  KREM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I GRANATEM 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Serek mascarpone lekko rozbijamy. Mocno schłodzoną śmietanę lekko ubijamy, nie przerywając, dodajemy czekoladę i stopniowo serek mascarpone. Pod koniec ubijania słodzimy i dodajemy miąższ z wanilii. Puszysty krem chłodzimy minimum 1godz. Podajemy w pucharkach i obficie posypujemy owocem granatu.

Komentarze

Podobne przepisy