Krem z batatów z mleczkiem kokosowym i kolendrą

0 (0 ocen)

  • 25 min

Gęsta i kremowa zupa. Słodycz batatów, kokosowe mleczko i wyrazista kolendra to idealne połączenie! Nie wierzycie? Przekonajcie się sami!

  • 25 min

Składniki:

  • 500 g batatów
    2 niewielkie zwykłe ziemniaki
    1 mała cebula
    2-3 łyżki mleczka kokosowego
    świeża kolendra
    pieprz
    sól

Krem z batatów z mleczkiem kokosowym i kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa obieramy, kroimy i wrzucamy do garnka. Zalewamy je wodą, tak aby były przykryte. Gotujemy do miękkości. Następnie całość rozdrabniamy blenderem na gładki krem. Do zupy dodajemy mleczko kokosowe i doprawiamy solą oraz pieprzem. Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną kolendrą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy