Krem wielowarzywny

0 (0 ocen)

  • 60 min

Na upały jakie teraz nastały tylko taki kremik polecam.Można jeść i na ciepło i na zimno.Jest pyszny i bardzo syty

  • 60 min

Składniki:

  • Kalafior 1 szt.mały
    • Kalarepa1,2 szt
    • Marchew,pietruszka,1,2 selera średniego,cebulka średnia
    • Fasolka szparagowa kilka sztuk
    • Pomidory 2 szt.
    • Ziemniaki 3 szt.średnie
    • Cukinia mała 1/2
    • Seler 2 gałązki,natka pietruszki 3-4 gałązki,koperek mały pęczek
    • Papryka surowa 1,2
    • Wegeta,pieprz i śmietana 12% 3-4 łyżki
    • Masło 1 łyżka

Krem wielowarzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ovnhfj 1. Wszystkie warzywa umyć i pokroić do garnka.Zalać wodą tylko by były przykryte i gotować około 40min.
    Odlać trochę wywaru do garnczka ,by był do rozcieńczenia kremu jak wyjdzie za gęsty.
    Warzywa zblendować i dać na palnik do zaprawienia ,zagotować,przyprawić przyprawami,dodać 1 łyżkę masła i śmietanę roztrzepaną w ciepłym kremie.
    Jeżeli krem jest za gęsty rozcieńczamy wywarem wcześniej odlanym.
    Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy