Krem warzywny z imbirem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wspaniały rozgrzewający krem na chłodne dni.

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Brokuł 1 szt.
    Bulion drobiowy 750 ml
    Cebula biała 1 szt.
    Marchewka 1 szt.
    Czosnek 3 ząbki
    Masło 2 łyżki
    Mielony imbir
    Śmietana 12% 25 dag
    Ziemniaki 3 szt.
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem warzywny z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. Masło rozgrzać w garnku, wrzucić cebulę z czosnkiem i podsmażyć. Ziemniaki oraz marchewkę obrać, dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Brokuł opłukać, podzielić na różyczki. Warzywa wrzucić do garnka z cebula i czosnkiem, zalać bulionem, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości składników. Z zupy wyjąć kilka różyczek brokułu. Pozostałe składniki zmiksować blenderem na gładki krem. Następnie danie doprawić imbirem, solą i pieprzem do smaku. Dodać śmietanę i całość wymieszać, podawać z odłożonymi różyczkami brokułu. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Marchewka Imbir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować