Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 50 min

Proste i szybkie ciasteczka na podwieczorek do niedzielnej kawusi

  • 50 min

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego
    3 serki homogenizowane waniliowe
    3 żółtka
    maliny 300 g
    cukier puder
    6 kokilek

Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim 1. Serek homogenizowany utrzeć z żółtkami.
    Ciasto francuskie przeciąć na 6 kwadratów, Wyłożyć ciastem kokilki, wykładając brzegi na zewnątrz.
    Krem waniliowy wlać do środka deserków, do środka włożyć po kilka malin. Brzegi ciasta delikatnie posmarować białkiem.
    Piec przez 15-17 min w temp 200 st z termoobiegiem.
  • Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim 2. Podawać na ciepło, posypane kopiasto świeżymi malinami i cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy