Krem truskawkowy w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.czekoladę połamać na kawałki i włożyć do garnuszka, a następnie podgrzać ją w kąpieli wodnej na średnim ogniu do rozpuszczenia od czasu do czasu mieszając. Po 2 foremki wstawić jedna w druga i wysmarować wewnęrzną foremkę grubą warstwą czekolady. Odczekać, aż czekolada zastygnie po czym delikatnie usunąć papier. Truskawki umyć , oczyścić z szypułek rozgnieść widelcem. Mascarpone utrzeć z sokiem z cytryny i cukrem pudrem dodać do truskawek. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do kremu. Foremki napełnić kremem na krótko przed podaniem. Przybrać listkami mięty i ustawić na półmisku lub talerzykach.
Porady
Mascarpone można zastąpić chudym twarogiem i w ten sposób zmniejszyć ilość kalorii.
Komentarze