Krem szpinakowy z mlekiem kokosowym, świeżym imbirem, czosnkiem i sokiem z limonki

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cudownie aromatyczna, kusi nie tylko wyglądem ale i smakiem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag świeżego szpinaku
    200 ml mleka kokosowego
    100 ml bulionu warzywnego
    1 ząbek czosnku
    5 g świeżego imbiru
    sok z 1/2 limonki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem szpinakowy z mlekiem kokosowym, świeżym imbirem, czosnkiem i sokiem z limonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć.
  • 2. 100 ml bulionu zagotować, dodać wypłukany szpinak. Wszystko razem zagotować, aż szpinak zwiędnie, następnie wszystko dokładnie zblendować na gładki krem.
  • 3. Do zblendowanego kremu szpinakowego dodać mleko kokosowe - połączyć. /Zostawić kilkanaście kropli do dekoracji./
  • 4. Czosnek obrać, posiekać drobniutko, dodać do zupy.
  • 5. Imbir obrać, pokroić w drobniutka kosteczkę, połączyć z kremem. Zagotować.
  • 6. Przyprawić solą i pieprzem.
  • 7. Nałożyć gorącą zupę do miseczek.
  • 8. Z pozostawionego mleka kokosowego zrobić kropki, następnie wykałaczką zrobić spiralkę, przecinając każdą kropkę w środku. W ten sposób powstaną ozdobne serduszka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Imbir Limonka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować