Krem szpinakowy z mlekiem kokosowym, świeżym imbirem, czosnkiem i sokiem z limonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak umyć.
2.100 ml bulionu zagotować, dodać wypłukany szpinak. Wszystko razem zagotować, aż szpinak zwiędnie, następnie wszystko dokładnie zblendować na gładki krem.
3.Do zblendowanego kremu szpinakowego dodać mleko kokosowe - połączyć. /Zostawić kilkanaście kropli do dekoracji./
4.Czosnek obrać, posiekać drobniutko, dodać do zupy.
5.Imbir obrać, pokroić w drobniutka kosteczkę, połączyć z kremem. Zagotować.
6.Przyprawić solą i pieprzem.
7.Nałożyć gorącą zupę do miseczek.
8.Z pozostawionego mleka kokosowego zrobić kropki, następnie wykałaczką zrobić spiralkę, przecinając każdą kropkę w środku. W ten sposób powstaną ozdobne serduszka.
Komentarze