Krem szpinakowy z fetą i prażonym słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam na imprezy karnawałowe -bardzo smaczne i pożywne

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - szpinak świeży: 30 dekagramów
    - przyprawa uniwersalna: 0.5 łyżeczki
    - czosnek: 3 ząbki
    - pieczarki: 4 sztuki
    - słonecznik łuskany: 2 łyżki
    - feta: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
    - ziemniaki: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem szpinakowy z fetą i prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście szpinaku myjemy. Ziemniaczki obieramy i kroimy drobniutko. Do garnka z wodą wkładamy ziemniaczki i gotujemy ok 5 min od zagotowania. Następnie dodajemy liście szpinaku i przyprawę uniwersalną do smaku . Gotujemy ok 6 min .

  • 2. Całość miksujemy z łyżką masła. Dodajemy wyciśnięty czosnek.
  • 3. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni. Pieczarki kroimy smażymy na patelni. Ser feta kroimy w kosteczkę . Zupę nalewamy do szklaneczek dodajemy pokrojony ser plasterki pieczarek i prażony słonecznik .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować