Krem szpinakowo selerowy z Mascarpone.

0 (0 ocen)

  • 10 min

Krem szpinakowo selerowy z Mascarpone.

  • 10 min

Składniki:

  • 450 g mrożonego szpinaku
    250 ml bulionu warzywnego
    50 g masła
    200 g selera naciowego
    1 cebula
    50 g Mascarpone
    ząbek czosnku

Krem szpinakowo selerowy z mascarpone. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem szpinakowo selerowy z Mascarpone. 1. Seler umyć, poobierać z nitek ( tak jak rabarbar ), cebulę posiekać w kostkę. W garnku roztopić masło, wrzucić seler posiekany ( niezbyt drobno ) w paski i cebulę, zeszklić warzywa i dodać szpinak ( trzymać na wolnym ogniu )
    Gdy szpinak się roztopi, przyprawić go rozgniecionym czosnkiem, solą, pieprzem i kilkoma kroplami cytryny. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić.
    Zblenderować szpinak z selerem i cebulą na gładki krem i wlać bulion warzywny, a na końcu dodać Mascarpone.
    Podawać ciepły z grzankami...................

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy