Krem szparagowy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

ze smażonymi grzybami, pesto z rukoli i chrupiącymi paluchami

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE Są W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - rosół z kury: 1 litr
    - szparagi białe: 250 gramów
    - cebula: 100 gramów
    - por: 100 gramów
    - Rucola Fit & Easy: 1 opakowanie
    - oliwa z oliwek: 100 mililitrów
    - płatki migdałów: 60 gramów
    - Grzyby borowiki lub podgrzybki: 200 gramów
    - masło: 40 gramów
    - olej: 60 mililitrów
    - Liść laurowy Kamis: 1 sztuka
    - Pieprz biały Kamis: 1 szczypta
    - sól morska Kamis: 1 szczypta
    - ciasto francuskie: 200 gramów
    - Kminek Kamis: 1 szczypta
    - śmietana 30%: 10 mililitrów
    - Jajko: 1 sztuka
    - papier do gotowania i pieczenia SAGA: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Krem szparagowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obieramy i odcinamy główki na wysokości 4-5 cm. Pozostałą część tniemy na kawałki ok. 1 cm . Pozostałe warzywa obieramy i tniemy w kostkę. Rozdrobnione warzywa smażymy w rondlu na oleju z dodatkiem masła ok. 5 min. Następnie zalewamy warzywa rosołem dodajemy przyprawy i gotujemy 20 min. Dodajemy śmietanę i przecieramy do uzyskania kremu.
  • Młynek sól morska Kamis 2. Grzyby tniemy w drobna kostkę i smażymy ok. 5 min doprawiamy pieprzem i solą.
  • Fit & Easy Rukola 3. Rucolę miksujemy z prażonymi na suchej patelni płatkami migdałów z dodatkiem oliwy z oliwek i przypraw.
  • 4. Ciasto francuskie wałkujemy pomiędzy płatami papieru Saga następnie tniemy na paski o szerokości 2 cm. Smarujemy rozmąconym jajkiem posypujemy kminkiem i pieczemy w nagrzanym do 200st piekarniku ok. 10 min.
  • 5. Krem podajemy w głębokim talerzu na środku układamy grzyby, a wierzch polewamy pesto. Podajemy z pieczonymi paluchami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować