Krem serowo-porowy z chipsami salami

0 (0 ocen)

Gęsty , rozgrzewający , syty i bardzo smaczny :)

Składniki:

  • 1/5 l. wody
    1 por-biała część
    2 duże ziemniaki
    200 g serka topionego śmietankowego ( 2 bloczki)
    200 g tartego sera żółtego
    2 żółtka
    1/2 łyżeczki imbiru
    1/2 łyżeczki chili
    sól , pieprz

    5 plasterków salami

Krem serowo-porowy z chipsami salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki , por 1. Warzywa myjemy, ziemniaki obieramy kroimy w kostkę , por w cienkie plasterki. Zalewamy wodą gotujemy do zmięknięcia warzyw.
  • 2. Do garnka dokładamy serki topione zmniejszamy gaz , gdy się rozpuszczą dodajemy ser żółty-energicznie mieszamy.
    Dodajemy przyprawy.
    Zupę zdejmujemy z gazu odstawiamy do przestygnięcia -miksujemy blenderem na gładki krem.
    Żółtka roztrzepujemy , wlewamy do zupy cały czas mieszając ją trzepaczką.
  • 3. Salami przekrawamy na 4 trójkąty , smażymy na chrupko na odrobinie oleju.
    Krem rozlewamy do talerzy na wierz układamy chipsy z salami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy