KREM SEROWO-CEBULOWY Z KURCZAKIEM

4.5 (176 ocen)

  • 30 min

Dziś mam dla Was przepis na jeden z nich : fantastyczną zupę/krem z cebuli , z serem i kurczakiem i świeżym szczypiorkiem.Niezwykle aromatyczna … sycąca … przepyszna!Dodatek pieczonego kurczaka sprawia, że zupa może zastąpić nam cały, dwudaniowy obiad!Spróbujcie!

  • 30 min

Składniki:



  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * duża cebula – 1 szt

    * serek topiony śmietankowy – 150 g

    * czosnek – 2 ząbki

    * bulion warzywny – ok.300 ml

    * filet z kurczaka – 100 g

    * sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi – do smaku

    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Krem serowo-cebulowy z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Fileta oczyszczamy, kroimy w paseczki, posypujemy solą , pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim i polewamy odrobiną oleju – zostawiamy do zamarynowania, a następnie smażymy do miękkości, na rumiano.

    Na dno rondelka wlewamy odrobinkę oleju, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek.

    Przesmażamy przez 2 minuty.

    Zalewamy ciepłym bulionem i dodajemy pokrojone w kosteczkę serki topione.

    Gotujemy na bardzo wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu.

    Po ok.15-20 minutach doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Podajemy gorące z przygotowanym kurczakiem i świeżo posiekanym szczypiorkiem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Kurczak Sery Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować