krem porowo-brokułowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Zupa szybka, prosta i lekka. Zupka sama się robi a my mamy czas dla siebie. Uwielbiam takie zdrowe zupy kremy. Polecam łączyć zielone warzywa ze sobą i tworzyć fajne smaki.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 pory duże biała część
    1/2 brokuła
    3 szklanki wywaru warzywnego
    sól do smaku, pieprz
    3 łyżki jogurtu greckiego
    szczypior świeży
    masło klarowane do smażenia

Krem porowo-brokułowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • por pokrojony 1. Por kroję i przesmażam na maśle klarowanym na wolnym ogniu.
  • por duszony na maśle 2. Dolewam bulion warzywny i duszę
  • brokuły dodane do pora 3. Dodaję różyczki brokuła. Kiedy warzywa będą miękkie miksuję blenderem. Doprawiam solą, odrobiną pieprzu. Podaję z jogurtem greckim albo śmietaną gęstą i pokrojonym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2016

Komentarze

Podobne przepisy