Zupa szybka, prosta i lekka. Zupka sama się robi a my mamy czas dla siebie. Uwielbiam takie zdrowe zupy kremy. Polecam łączyć zielone warzywa ze sobą i tworzyć fajne smaki.
20 min
Składniki:
2 pory duże biała część
1/2 brokuła
3 szklanki wywaru warzywnego
sól do smaku, pieprz
3 łyżki jogurtu greckiego
szczypior świeży
masło klarowane do smażenia
Krem porowo-brokułowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Por kroję i przesmażam na maśle klarowanym na wolnym ogniu.
2.Dolewam bulion warzywny i duszę
3.Dodaję różyczki brokuła. Kiedy warzywa będą miękkie miksuję blenderem. Doprawiam solą, odrobiną pieprzu. Podaję z jogurtem greckim albo śmietaną gęstą i pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze