KREM POMIDOROWY Z SOCZEWICĄ

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zapraszam na prostą, dosyć szybką zupę pomidorową z dodatkiem soczewicy. Dzięki niej zupa jest sycąca.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 szklanka soczewicy-165 gram
    1 puszka pomidorów
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 kawalek selera
    1 cebula
    4 suszone pomidory
    1/2 łyżeczki chili
    15 g oleju kokosowego
    1 łyżeczka soli
    1 litr wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Krem pomidorowy z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ajhmyg 1. Pietruszkę, marchewkę i seler pokroić w małą kostkę. Cebulę w pół plasterki.
  • image-2a1nuly 2. W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i sproszkowane chili. Dodać pokrojone warzywa i podsmażyć całość.
  • image-0jxkve6 3. Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki
  • image-133bxul 4. i razem z soczewicą dodać do garnka. Podsmażyć jeszcze 2-3 minuty i wlać pomidory z zalewą. Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia pod przykryciem.
  • image-0gaquy3 5. Zmniejszyć odrobinę płomień i gotować miękkości składników. Soczewica będzie praktycznie rozgotowana. Doprawić solą. Zdjąć z ognia i zblendować na gładko.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować