Krem pomidorowy z miso

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kremowa zupa pomidorowa z dodatkiem miso zaskakuje smakiem, prosta i zdrowa. Miso ma wiele właściwości prozdrowotnych, wzmacnia odporność i ma działanie odtruwające.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek por
    puszka pomidorów
    1 łyżka pasty miso shiro
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Krem pomidorowy z miso - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroję w kostkę wrzucam do rondla, podsmażam chwilę na łyżce oleju i zalewam szklanką wody. Duszę do miękkości ok. 10 min.
  • 2. Gdy warzywa zmiękną dodaję pomidory i solidną łychę pasty miso jasnej. Gotuję 5-10 min., po tym czasie ściągamy z ognia i miksujemy na krem. Doprawiam solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidory w puszce Miso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować