Krem pomidorowo-paprykowy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gęsta i szybka zupka dodaje energii..

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka czerwona: 2 sztuki
    - pomidory: 3 sztuki
    - kostki warzywne: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek w ząbkach: 2 ząbki
    - chili w proszku: 1 szczypta
    - bazylia, oregano, pieprz, sól: 1 szczypta
    - śmietana 18 %: 0.5 szklanki
    - masło: 2 łyżki
    DODATKI::
    - natka pietruszki (pietruszka świeża lub suszona do dekoracji): 1 szczypta
    - śmietana 18% (śmietana do dekoracji): 1 łyżka

Krem pomidorowo-paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włożyć do garnka z wywarem dodać przyprawy i gotować 20 min.
  • 2. Cebulę i czosnek rozdrobnić podsmażyc na maśle aż się zrumieni i dodać do zupy.
    Doprawić solą i pieprzem i szczypta chili .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy