Krem pomidorowo-cukiniowy z nutką curry

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wg mnie lepsze od zup są kremy, których jestem zagorzałą wielbicielką. Postanowiłam, że wrócę do tych delikatnych, niezbyt gęstych i w czystej postaci.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - krojone pomidory: 1 puszka
    - bulion warzywny lub drobiowy: 2.5 szklanki
    - mała cukinia: 1 sztuka
    - duża papryka czerwona: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - małe jabłko: 1 sztuka
    - olej do smażenia: 2 łyżki
    - sól, pieprz, curry, imbir, chilli: 2 szczypty
    - jogurt naturalny mały kubek: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry Krem

Krem pomidorowo-cukiniowy z nutką curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w pióra, zeszklić na rozgrzanym w rondlu oleju. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę, dodać do cebuli i chwilkę przesmażyć (ok. 5 min), następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem. Gdy warzywa zmiękną, dodać pomidory i pokrojone w dużą kostkę jabłko. Zalać bulionem i zagotować. Następnie zblendować i doprawić.
    Przed podaniem udekorować łyżeczką jogurtu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować