Krem pomarańczowy ze śmietanką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Lekki puszysty krem pomarańczowy umili nam dzień.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 ml wody
    250 ml soku z pomarańczy
    3,5 dag mąki ziemniaczanej
    250 ml śmietany kremówki
    10 dag cukru
    skórka otarta z pomarańczy

Krem pomarańczowy ze śmietanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę schłodzić. Wodę zagotować ze skórką pomarańczową i cukrem. Mąkę rozmieszać z sokiem. Dodać do gotującej się wody i wszystko razem chwilkę gotować. Zdjąć z ognia i ubijaczką do piany ubijać tak długo,aż wystygnie. Ubić śmietankę, 4 łyżki odłożyć do dekoracji, resztę domieszać do deseru. Krem nałożyć do 4 pucharków, udekorować resztą śmietany i mocno schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy