Krem pieczarkowy

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Naprawdę smaczna zupa pieczarkowa, idealna na teraźniejsze upały i bardzo pożywna. Idealnie smakuje ze świeżą bułką i serem kozim.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki średniej wielkości: 7 sztuk
    - ser kozi twardy: 50 gramów
    - śmietanka 18% do sosów: 0.5 szklanki
    - masło naturalne: 1 łyżka
    - bulion warzywny (może być bulionetka): 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka

Krem pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki do zupy pieczarkowej 1. Tradycyjne: Drobno pokroić pieczarki i cebulę. Zagotować w garnku wodę wraz z kostkami rosołowymi i pokrojonymi dodatkami. Po 10 minutach dodać kawałki sera i masła. Gotować jeszcze 5 minut i dodać śmietankę. Podawać z bułkami.
  • 2. Thermomix: Wszystkie składniki wrzucić do miksera na wirujące noże (prócz śmietanki). Dolać wody do 1l i gotować przez 13minut, pod koniec gotowania dodać śmietankę. Podawać z bułkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy