Krem marchwiowy z selerem naciowym i imbirem

4.5 (200 ocen)

Aromatyczny ,pachnący imbirem , lekko słodki krem z marchwi podany z maślanymi grzankami oprószonymi ziołami prowansalskimi.

Składniki:

  • 2 l. bulionu warzywnego
    0,5 kg marchewki
    2 pietruszki
    2 łodygi selera naciowego
    5 ziemniaków
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    5 cm świeżego imbiru
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    1 łyżeczka soli
    Grzanki:
    6 kromek chleba
    100g masła 82%
    1 łyżka ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem marchwiowy z selerem naciowym i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 


Krem marchwiowy z selerem naciowym i imbirem 1. Bulion zagotować.
    Marchewki , pietruszkę oraz ziemniaki obrać umyć wraz z selerem naciowym pokroić na mniejsze kawałki , dodać do bulionu.
  • 


Krem marchwiowy z selerem naciowym i imbirem 2. Na patelni rozgrzać masło.
    Cebulę pokroić w piórka , imbir oraz czosnek posiekać drobno.
    Cebulę zrumienić , dodać czosnek z imbirem , przesmażyć.
  • 


Krem marchwiowy z selerem naciowym i imbirem 3. Zawartość patelni dodać do zupy , gotować do miękkości warzyw.
    Doprawić solą oraz pieprzem cytrynowym.
  • 


Krem marchwiowy z selerem naciowym i imbirem 4. Zupę zmiksować na gładki krem.
  • 


Krem marchwiowy z selerem naciowym i imbirem 5. Grzanki: Kromki chleba pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać masło , zrumienić chleb , oprószyć ziołami prowansalskimi.
    Zupę podawać z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować