Krem marchewkowy na mleku kokosowym z prażonym słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna kremowa zupa marchewkowa z dodatkiem ostrego chili i słodkiego mleka kokosowego.

  • 20 min

Składniki:

  • - marchew - 1 kg
    - cebula - 2 szt
    - czosnek - 2 ząbki
    - chili świeże - 2 szt
    - starta skórka z cytryny - 1 szczypta
    - mleczko kokosowe - 200 ml
    - słonecznik - 50 g
    - bulion warzywny - 1 litr
    - oliwa z oliwek - 2 łyżki
    - cukier , sól , pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem marchewkowy na mleku kokosowym z prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.

    Cebulę , czosnek i papryczki drobniutko siekamy.

    Warzywa podsmażamy na odrobinie oliwy
    ( róbmy to w garnku a nie na patelni ).

    Zalewamy 1 litrem gorącego bulionu warzywnego.

    Dodajemy szczyptę skórki cytrynowej.

    Mieszamy razem i gotujemy do miękkości.

    Miksujemy wszystko blenderem na gładki krem.

    Dodajemy mleko kokosowe.

    Doprawiamy solą , pieprzem i cukrem!

    Dokładnie razem mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 3 - 4 minutki.

    Podajemy gorący posypany podprażonym na patelni słonecznikiem!



    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować