Krem marchewkowo ziemniaczany z grznkami czosnkowymi

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Taką zupę przygotowuje na bazie rosołu, który zostaje mi zazwyczaj z niedzielnego obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • około 1,5 litra rosołu, 3 duże marchewki, 2 duże ziemniaki, mała cebula, 2 ząbki czosnku,1 bagietka, sól, pieprz, około 3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem marchewkowo ziemniaczany z grznkami czosnkowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa krem 1. Marchewkę i ziemniaki obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno kroimy i wrzucamy na rozgrzaną patelnie z tłuszczem, na podsmażona cebule wrzucany startą marchewkę i ziemniaki. Podsmażamy około 5 min. Następnie wszystko wrzucamy do gotującego rosołu i gotujemy kilka minut. Na końcu zupę miksujemy blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Grzanki czosnkowe 2. Bagietkę kroimy na małe kromeczki, nacieramy zmiażdżonym czosnkiem i podsmażamy na patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować