Krem marchewkowo - pomarańczowy z imbirem i cynamonem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatna zupa-krem dla osób dbających o linię. Delikatny smak marchewki przełamałam orientalnymi przyprawami - imbirem i cynamonem.

  • 30 min

Składniki:

  • - 3 duże marchewki
    - spora pomarańcza
    - pół cebuli
    - 2,5 szklanki bulionu warzywnego
    - pół łyżeczka mielonego imbiru
    - pół łyżeczki cynamonu
    - łyżka masła
    - sól i pieprz

Krem marchewkowo - pomarańczowy z imbirem i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy i kroimy w pół-talarki lub sporą kostkę. Pomarańczę myjemy i odcinamy skórkę. Następnie pomarańczę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w sporą kostkę i podsmażamy w garnku na maśle. Po chwili dodajemy marchewkę i pomarańczę. Doprawiamy imbirem i smażymy przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy bulion i przyprawy i gotujemy około 20 minut, do zmięknięcia marchewki. Zupę blendujemy na gładką masę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy