krem malinowy

4.5 (171 ocen)

  • 35 min

...

  • 35 min

Składniki:

  • 60 dag dorodnych, świeżych malin
    szklanka cukru
    sok i skórka otarta z cytryny
    galaretka malinowa
    szklanka śmietany kremowej
    świeże listki melisy
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krem malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przebrane, wypłukane maliny przekładamy do szerokiego rondla, zasypujemy cukrem, odstawiamy na kilka godzin w ciepłe miejsce. Gdy puszcza sok, dodajemy do nich szklankę dobrej wody oraz sok i skórkę otartą z cytryny, trzymamy przez 10 min na średnim ogniu i przecieramy przez gęste sito. Galaretkę mieszamy w 1/2 szklanki zimnej wody, dokładnie wymieszaną dodajemy do gorącego syropu. Mieszamy tak długo, aż całość się rozpuści.
    Porcje rozlewamy do pucharków, odstawiamy do wychłodzenia. Przed podaniem przybieramy ubitą śmietaną, świeżymi owocami i listkami melisy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować