Krem korzenny - wersja II

  • wyświetlono: 231 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Idealny prezent na mikołajki. Krem do naleśników, ciasteczek i kanapek.

Jagodziana Coffee
  • 15min

Składniki

200 g ciasteczek korzennych
30 g - 50 g masła
50 g lub więcej gorzkiej czekolady
łyżka przyprawy do piernika
od 100 do 200 ml mleka (tak aby ciasteczka zmiękły a blender miał lżejsze miksowanie) - mleko można podgrzać wtedy ciasteczka szybciej zmiękną.

Sposób przygotowania przepisu:

Krem korzenny - wersja II

  • 1. Ciasteczka kruszymy na mniejsze części, dodajemy połamaną czekoladę, przyprawę do piernika, mleko i masło - wszystko blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przechowujemy w lodówce.

Porady

Polecam dodanie kliku kawałków posiekanej czekolady. Fajnie chrupie podczas degustacji :) Muszę przyznać, że im dłużej leży w lodówce tym jest lepszy :) Jeśli Wasz krem po wyciągnięciu z lodówki jest za gęsty to wystarczy dolać do niego mleko i wymieszać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciekremprezentświąteczniekorzenne smaki

Komentarze

Podobne przepisy

Korzenne babeczki

Dodane przez: AnetaJ

Korzenne babeczki

To najprostsze piernikowe babeczki...

BANANOWA FINEZJA CZYLI TORCIK Z BANANOWYM KREMEM BUDYNIOWYM W WERSJI LIGHT

Dodane przez: monikaT83

BANANOWA FINEZJA CZYLI TORCIK Z BANANOWYM...

Torcik jest lekki a przy tym taki...

sernik korzenny

Dodane przez: TortPuławy

Sernik korzenny

Idealna propozycja na zbliżające...

biszkopt

Dodane przez: marysiaz

Idealny biszkopt (przepis II)

Drugi w mojej kolekcji przepis...

Pierniczki korzenne

Dodane przez: Futka

Pierniczki korzenne

Postanowiłam zrobić prezent mikołajkowy...

image-15kewky

Dodane przez: Docherro

Murzynek w mojej wersji

Są różne przepisy na murzynka,od...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE