Krem kokosowy

0 (0 ocen)

Najbardziej lubię wcinać go łyżeczką :)

Składniki:

  • Potrzebne będą:
    200 g wiórków kokosowych
    2 łyżki cukru trzcinowego lub białego, jeśli wolicie

Krem kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki przekładamy do głębokiej miski o płaskim dnie i rozdrabniamy blenderem ręcznym, tak na sucho. Dociskamy pulsacyjnie blender do dna miski, dajemy mu odpocząć, co kilkanaście sekund. Będzie ciężko pracował, ale gdzieś po minucie, wiórki zaczną zmieniać konsystencję, staną się mokre i ciepłe. Tak ma być.
    W młynku do kawy mielimy cukier trzcinowy na cukier puder. Dodajemy do kremu kokosowego i blendujemy jeszcze przez kilka minut. Należy robić przerwy, żeby nie przegrzać blendera.
    Przekładamy do słoika i trzymamy zakręcony. W lodówce będzie twardniał, więc najlepsza będzie szafka kuchenna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy