Krem karmelowo-czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny krem do chleba i do przełożenia ciasteczek.Można go wyjadać łyżeczką taki jest smaczny. A przede wszystkim jest bez konserwantów.Polecam.

  • 20 min

Składniki:

  • 12,5 dag białego cukru
    250 ml śmietany kremówki
    szczypta soli morskiej
    9 dag mlecznej

Krem karmelowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wsypać cukier,rozpuścić nie mieszając.Do gotowego karmelu wlać kremówkę i energicznie mieszać aż karmel się rozpuści.Zdjąć z ognia,dodać sól i połamaną czekoladę,mieszać do rozpuszczenia .Przelać do pojemnika .Trzymać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy