Krem kalafiorowo-brokułowy z paprykowymi pulpecikami

0 (0 ocen)

Syta i smaczna propozycja obiadowa

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu:
    1 kalafior
    1 czerwona papryka
    250 g mięsa mielonego wieprzowego
    Składnik podstawowy dodatkowy:
    1/2 brokuła
    Składniki robocze:
    woda
    1 jajko
    1/2 szklanki bułki tartej
    mąka do obtoczenia pulpecików ( ok. 2 łyżek)
    olej do smażenia
    1 łyżeczka :
    słodkiej papryki , czosnku granulowanego
    sól , pieprz , chili
    2 łyżki sosu bazyliowego ( Fanex)
    Do dekoracji:
    papryka , kalafior , natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne Krem

Krem kalafiorowo-brokułowy z paprykowymi pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pupeciki 1. Pulpeciki:
    Paprykę myjemy , oczyszczamy z gniazda nasiennego , kroimy w małą kostkę.Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy paprykę , jajko , bułkę tartą oraz przyprawy ( słodką paprykę , czosnek granulowany , chili , sól , pieprz) Wyrabiamy rękoma masę . Bierzmy po trochu mięsa , formujemy pulpeciki, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju rumiano z każdej strony.
  • warzywa 2. Krem: Kalafiora oraz brokuła myjemy , kroimy w różyczki , zalewamy wodą , gotujemy do miękkości warzyw.
  • gotowa zupa 3. Zdejmujemy z gazu , miksujemy warzywa na gładki krem , doprawiamy sosem bazyliowym , solą , pieprzem i chili. ( próbujemy , wg. ponownie doprawiamy)
    Do kremu przekładamy pulpeciki , Gotujemy ponownie 2-3 min na wolnym ogniu.
    Wykładamy krem na talerze wraz z pulpecikami , dekorujemy .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować